Bormasinile pneumatice de calitate se diferentiaza prin fiabilitatea ridicata, si implicit prin costuri reduse cu reparatiile, pe toata perioada de exploatare. Daca vom analiza comparativ decizia de achizititie a unei bormasini pneumatice cu a unei bormasini electrice, vom observa ca rezultatele vor fi in favoarea bormasinii pneumatice. Descoperiti in continuare care sunt avantajele bormasinilor pneumatice si cum puteti beneficia de fiabilitatea ridicata a sculelor, prin intretinerea corecta a acestora.
Avantajele utilizarii bormasinilor pneumatice
Sunt usoare si compacte
Avand o greutate redusa si un design compact, ofera o ergonomie mai buna. Fiind mai comod de tinut in mana, bormasinile pneumatice pot fi utilizate timp indelungat fara ca utilizatorul sa oboseasca.
Se repara usor si au o durata de viata mai lunga
Avand mai putine componente interne si un design mai simplu, riscul de aparitie a defectiunilor redus semnificativ, astfel incat bormasinile pneumatice necesita reparatii mai rar si cu costuri mai mici. Intretinute si utilizate corespunzator, bormasinile pneumatice au o durata de exploatare semnificativ mai lunga decat a celor electrice.
Costuri mai mici de utilizare
Deoarece functioneaza cu aer comprimat bormasinile pneumatice au costuri totale de utilizare mai mici. Chiar daca investitia initiala poate fi mai mare, aceasta se amortizeaza rapid, prin faptul ca bormasina pneumatica este mai fiabila, mai putin supusa riscului de a se defecta, are durata mare de exploatare, iar consumul de curent necesar producerii aerului comprimat este mai mic.
Sfaturi de intretinere a bormasinilor pneumatice
In comparatie cu sculele electrice, sculele pneumatice au o fiabilitate mai ridicata si, intretinute corespunzator, asigura un ritm de lucru constant si rezultate pe masura. Pentru a evita eventualele defectiuni, recomandam un set de bune practici in utilizarea bormasinilor pneumatice:
- Utilizarea unui grup de preparare aer: Astfel, se asigura filtrarea, uscarea si lubrifierea, precum si reglarea presiunii aerului comprimat. Acest aspect are un impact semnificativ asupra calitatii aerului si implicit, asupra componentelor bormasinii pneumatice.
- Utilizarea accesoriilor potrivite pentru conectarea la reteaua de aer comprimat. Respectati recomandarile din manualul bormasinii atunci cand vine vorba de alegerea furtunului de aer comprimat si a cuplajelor rapide potrivite.
- Dupa executarea unei operatiuni NU aruncati bormasina pneumatica pe podea. Daca expuneti bormasina pneumatica la genul acesta de socuri zilnic, aceasta isi poate pierde din capacitatea de functionare corespunzatoare si poate implica costuri suplimentare de reparatie.
- Recomandam ca, in cazul in care observati ca bormasina pneumatica nu functioneaza corespunzator, sa apelati cat mai repede la un specialist pentru reparatia acesteia. Nu incercati sa o desfaceti si nu interveniti asupra pieselor. In cele mai multe cazuri, interventiile neautorizate si improvizatiile conduc la deteriorarea altor piese, generand costuri de reparatie mai mari prin neglijenta utilizatorului.
Nevoile clientului sunt pe primul loc pentru noi, de aceea acordam deosebita atentie fiecarui proiect in care ne implicam. Analizam cu atentie cerintele clientului si oferim suport tehnic de specialitate pe toata durata derularii proiectului, dar si ulterior finalizarii acestuia.
Pentru informatii suplimentare privind bormasinile pneumatice, pentru consultanta tehnica, dar si pentru service in garantie si post-garantie, va rugam sa ne contactati.